Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výlet do Jizerských hor - Polska (dočasně zrušen)

Zveme všechny místní i přespolní příznivce pěší turistiky na výlet do Jizerských hor.  Odjíždíme 14. září 2013 v 7:30 hodin z nové autobusové zastávky u hospody.

Ráno nás autobus doveze do klidného a krásného městečka Świeradóv-Zdrój. Zde si
prohlédneme město, lázeňskou kolonádu a dojdeme k lanovce. Lanovka nás dopraví na 1107m vysoký Stóg Izerski, kde je možné se občerstvit (i za české koruny) v jedné ze dvou restaurací. Zdatnější či šetrnější turisté mohou vystoupat po asi 4,5 km dlouhé cestě.
Dále budeme pokračovat pohodlnou hřebenovkou k rozhledně na Smrku, nejvyšší hoře
Jizeských hor (1124 m). Při příznivých podmínkách je odsud krásný panoramatický výhled na Lužické a Jizerské hory i Krkonoše. Potom budeme prakticky již jen sestupovat a krásnou procházkovou trasou kolem Klínového vrchu, přes Paličník a Předěl dojdeme na Smědavu, kde na nás již bude čekat autobus. Délka výletu je asi 12 km.
Pro ty, kteří nemají zájem chodit po horách nebo se bojí lanovky, je připravena alternativní
varianta výletu. Po společné či samostatné prohlídce Świeradóv-Zdróje se vrátí autobusem přes Obří sud do Hejnic, kde mohou strávit hezké dopoledne (i odpoledne) a poté se následně vyvézt autobusem na Smědavu. I zde je možné vyrazit několika směry na krásné a krátké pohodlné procházky nebo posedět v restauraci nad smědavským pohárem.

Cena jízdného: členové Sokola Loukovec 100,- Kč / nečlenové 150,- / děti do 15ti let zdarma
Cena lanovky (přibližná po přepočtu z PLN): plné jízdné 150,-Kč / zlevněné jízdné (senioři, děti a studenti od 4 do 26 let) 125,- Kč
Do zahraničí je potřeba vzít s sebou obč. průkaz nebo pas, kde jsou zapsané i děti a kartičku zdravotnípojišťovny pro případ běžného lékařského ošetření.
 

Na výlet se můžete přihlásit a informovat předem na tel.č.: Urbanovi - 603 213 339, 326 789 368 / D. Mužíčková - 326 789 326

 

Z důvodu velmi nepříznivého počasí na polské straně Jizerek a na hřebenech jsme výlet zrušili. Za což se omlouváme všem přihlášeným. Však pro velký zájem bychom tento výlet zcela nerušili a při vhodné příležitosti určitě uskutečnili.

 

pict--019.jpg

rozhledna.jpg

 

 

fotokarel.rajce.idnes.cz

 

Náhledy fotografií ze složky Sokol 2013

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář